• BIO cukier kokosowy worek 25kg

Wysyłka w ciągu 24 godziny
Dostępność Brak towaru
Waga 25 kg

Cukier kokosowy to naturalna substancja słodząca i ciekawa alternatywa dla białego cukru, zwłaszcza z uwagi na oryginalny smak, jak i niższy indeks glikemiczny. Obok innych słodzików, takich jak ksylitol czy stewia, cukier kokosowy zyskuje równie dużą popularność i wchodzi w skład diety osób świadomie odżywiających się. Cukier palmowy, bo tak również jest nazywany, w smaku przypomina cukier brązowy. W większości składa się z sacharozy, ale występuje w nim również glukoza i fruktoza. 

Kraj pochodzenia: Indonezja

Składniki: Organiczny cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

– 1591 kJ/ 380 kcal;

tłuszcz – 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g;

węglowodany – 95 g, w tym cukry – 86 g;

błonnik – 1 g;

białko – 2 g;

sól – 0,135 g

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Zastosowanie: do bezpośredniego spożycia, jako dodatek do wypieków i napojów.

Wygląd zewnętrzny: postać sypka

Barwa: żółtobrązowa

Zapach i smak: charakterystyczny