-
BIO cukier kokosowy worek 25kg
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Dostępność | Duża dostępność 238 szt. |
Waga | 25 kg |
Cukier kokosowy to naturalna substancja słodząca i ciekawa alternatywa dla białego cukru, zwłaszcza z uwagi na oryginalny smak, jak i niższy indeks glikemiczny. Obok innych słodzików, takich jak ksylitol czy stewia, cukier kokosowy zyskuje równie dużą popularność i wchodzi w skład diety osób świadomie odżywiających się. Cukier palmowy, bo tak również jest nazywany, w smaku przypomina cukier brązowy. W większości składa się z sacharozy, ale występuje w nim również glukoza i fruktoza.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Składniki: Organiczny cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
– 1591 kJ/ 380 kcal;
tłuszcz – 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g;
węglowodany – 95 g, w tym cukry – 86 g;
błonnik – 1 g;
białko – 2 g;
sól – 0,135 g
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Zastosowanie: do bezpośredniego spożycia, jako dodatek do wypieków i napojów.
Wygląd zewnętrzny: postać sypka
Barwa: żółtobrązowa
Zapach i smak: charakterystyczny