• BIO mąka kokosowa worek 20kg

Wysyłka w ciągu 24 godziny
Dostępność Mało
Waga 20 kg

Mąka kokosowa powstaje jako produkt uboczny w procesie wytwarzania oleju i mleka kokosowego. Charakteryzuje się lekko wyczuwalnym smakiem i aromatem kokosa. Jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego i łatwo przyswajalnego białka. Ponadto cechuje się niską zawartością węglowodanów i nie posiada w swoim składzie glutenu. Z tego względu może stanowić zamiennik mąki pszennej.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Składniki: BIO mąka kokosowa

image

Opis produktu: Miąższ (bielmo) z wyselekcjonowanych ekologicznych orzechów kokosowych jest rozdrabniany na mniejsze fragmenty i suszony. Następnie wyciska się z niego olej. Powstały makuch mieli się na mąkę.

Warunki przechowywania: przechowywać w miejscu suchym i chłodnym

Barwa: kremowa do jasno brązowej

Zapach: naturalny, kokosowy