-
Koszyk jest pusty
-
BIO mąka kokosowa worek 20kg
--,--
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Dostępność | Mało 1 szt. |
Waga | 20 kg |
Mąka kokosowa powstaje jako produkt uboczny w procesie wytwarzania oleju i mleka kokosowego. Charakteryzuje się lekko wyczuwalnym smakiem i aromatem kokosa. Jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego i łatwo przyswajalnego białka. Ponadto cechuje się niską zawartością węglowodanów i nie posiada w swoim składzie glutenu. Z tego względu może stanowić zamiennik mąki pszennej.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Składniki: BIO mąka kokosowa
Opis produktu: Miąższ (bielmo) z wyselekcjonowanych ekologicznych orzechów kokosowych jest rozdrabniany na mniejsze fragmenty i suszony. Następnie wyciska się z niego olej. Powstały makuch mieli się na mąkę.
Warunki przechowywania: przechowywać w miejscu suchym i chłodnym
Barwa: kremowa do jasno brązowej
Zapach: naturalny, kokosowy